Bromfietser overleden na aanrijding; dader gearresteerd
19 Jun 2019, 16:09
foto


De bromfietser Guillano Biswane  (47) is na een aanrijding overleden. Hij is zaterdagvond door een dronken automobilist aangereden op de Oost-Westverbinding in het district Marowijne. De politie van het ressort Albina die het onderzoek verrichtte,  heeft geconstateerd dat de bromfietser en de automobilist in de richting van Moengo reden. Ter hoogte van Alfonsdorp reed de 37-jarige automobilist Roël, B. de bromfietser aan. Door die aanrijding kwam Biswane op het wegdek terecht en liep onder andere een zware verwonding aan zijn hoofd op.

Het slachtoffer werd afgevoerd naar de RGD poli te Albina om vervolgens overgebracht te worden naar een ziekenhuis te Frans-Guyana voor verdere medische behandeling. Op zondag 16 juni is Biswane in het ziekenhuis overleden. De verkeersbarometer is landelijk gestegen naar 32. 

De autobestuurder Roël, B. was zwaar onder invloed van alcohol toen de aanrijding plaatsvond. Hij klaagde van lichaamspijnen en werd voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij bleek geen noemenswaardige letsels opgelopen hebben en werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau.

Na te zijn ontnuchterd werd Roël B. voorgeleid bij een hulpofficier van justitie. Daarnaar gevraagd verklaarde hij dat hij met zijn auto tegen iets was aangekomen, maar dat hij niet wist wat dat was. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Roël B. in verzekering gesteld door de politie van Albina. Zijn auto is hangende het onderzoek in beslag genomen, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May