Topsporters werkzaam bij Sport- en Jeugdzaken
15 Jun 2019, 04:12
foto


De taekwondoka Tosh van Dijk zal de derde topsporter zijn, die een baan aangeboden heeft gekregen op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Miquel van Assen en Ilsida Toemere zijn al werkzaam op het ministerie. De jonge topsporters krijgen zo de gelegenheid om hun expertise verder te benutten ter ontwikkeling van het sportgebeuren in Suriname. De nadruk zal gelegd worden op meer bewegen voor de totale samenleving, met prioriteit voor jongeren die zich moeten ontwikkelen ten behoeve van de topsport.

Het ministerie zegt in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut, zich te focussen op de ontwikkeling van topsport, jeugdsport, schoolsport en de breedtesport (bewegingsrecreatie en recreatiesport). Tegelijkertijd zullen ook onderzoek, deskundigheidsbevordering en de informatievoorziening ter hand worden genomen. 

Van Assen heeft zich sterk gemaakt voor de atletiek waarbij hij met succes tijdens verschillende nationale- en internationale meetmomenten gouden, zilveren en bronzen medailles heeft behaald. Van Dijk heeft recent nog tijdens een internationaal toernooi in de Verenigde Staten, New Jersey, de gouden medaille kunnen bemachtigen en zich kunnen kwalificeren voor verschillende internationale spelen. Topatleet Toemere, die één van de beste is op het onderdeel hardlopen, heeft ook succesvol een studie afgerond aan de Russian International Olympic University in Sochi.
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December