LVV-Coronie moet elke maand 1.000 kokosplantjes aanmaken
10 Jun 2019, 12:34
foto
Minister Rabin Parmessar van LVV spreekt de medewerkers toe. Hij vraagt een optimale inzet van de afdeling in Coronie. (Foto: LVV/NII)


Minister Rabin Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft tijdens een werkbezoek zondag in Coronie benadrukt dat er duidelijke doelen gesteld moeten worden. De bewindsman ziet graag dat op korte termijn wordt overgegaan tot de aanmaak van kokosplantjes voor het opvoeren van de kokosproductie. De minister deed een oproep aan zijn medewerkers in Coronie om maandelijks 1000 kokosplantjes aan te maken. Hij benadrukte dat het district een enorme potentie biedt in de bijenteelt, rijstteelt en veeteeltsector.

Medewerkers moeten zich aan het eind van de dag afvragen hoeveel boeren zij voor die dag hebben gesproken en geholpen. LVV moet volgens Parmessar meer dan ooit een voortrekkersrol moeten gaan vervullen bij het stimuleren van de productie in het district Coronie. Om deze rol te kunnen vervullen is het ministerie afhankelijk van haar medewerkers en de medewerking van andere ministeries. “Medewerkers van LVV moeten gaan beseffen dat zij een voortrekkersrol vervullen bij het stimuleren van de productie.” 

Het begint volgens Parmessar bij een constante voorlichting van boeren en mensen die in de productiesector wensen te werken. Wanneer mensen in de agrarische sector goed worden bijgestaan met voorlichting op het gebied van nieuwe methoden en technieken zal de productie worden verhoogd, met als resultaat duidelijk voordeel voor het individu, het district en de Staat Suriname. Medewerkers moeten daarom goed bewust zijn van hun rol in het geheel, laat Parmessar optekenen via het Nationaal Informatie Instituut. 

Nu wordt in het district slechts vijfhonderd hectare van de vierduizend hectare beschikbare rijstareaal beplant. Dit komt volgens de Coroniaanse boeren door de problemen met de waterkerende dam en het loslopend vee. Met de twee graafmachines van Suriname Zwaarmateriaal, die op dit moment in opdracht van president Desi  Bouterse in Coronie zijn gestationeerd, is er door de diverse instanties geprobeerd de gaten in deze dam te dichten. Parmessar riep de verschillende diensthoofden op hun personeel te blijven motiveren en continu te trainen voor de taken die van hen worden verwacht. 
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May