'March for the Ocean' pleit voor bescherming zeeën wereldwijd
06 Jun 2019, 23:09
foto
(Foto: Green Heritage Fund Suriname)


Green Heritage Fund Suriname (GHFS) organiseert op zaterdag 8 juni aan de Waterkant het bewustwordingsevenement March for the Ocean. Dit gebeurt op Wereld Oceaan Dag, een dag die in het teken staat van de bescherming van zeeën en de oceaan. Het evenement creëert een groter bewustzijn over de manier waarop Surinamers omgaan met de oceaan, meldt de organisatie.

Momenteel vormt plasticvervuiling de grootste bedreiging voor het leven in zeeën en oceanen wereldwijd. Dit heeft ook grote gevolgen voor de mens. "Wanneer wij zeggen ‘staan voor de oceaan’ dan moeten wij nu echt actie nemen en ons gedrag veranderen en stoppen met vervuilen en overbevissen, want de oceaan is belangrijk voor het leven op aarde,” zegt Monique Pool, directeur van GHFS.

Marciano Djanam, HSEQ-manager van DP World, geeft aan dat "de oceaan de plaats is waar een groot deel van onze core business afhankelijk van is. Er is weinig aandacht voor het leven in de zee die werelddelen met elkaar verbindt en de handel bevordert. DP World Paramaribo heeft daarom de oceaan als pijler uitgekozen, omdat wij de rijkdom die deze watermassa bevat onderkennen, een rijkdom die wij wensen te behouden voor de toekomstige generaties."

"WWF Guianas zet zich al decennialang in om de bijzondere zeeschildpadden te beschermen en het aantal nesten per legseizoen bij te houden. Een belangrijk onderdeel van het werk van WWF is het versterken van educatie en bewustwording. De WWF-stand staat daarom in het teken van de zeeschildpadden die in Suriname voorkomen, met posters, infographics, folders, spelletjes en gadgets," zegt Hanneke van Lavieren, Oceans Coordinator van WWF Guianas.

March for the Ocean staat voor liefde voor de oceaan en al het leven dat erin voorkomt. Samen met bezoekers wordt gekeken naar de gevolgen van plasticvervuiling en manieren om het gebruik van plastic te minimaliseren. Kinderen kunnen onder andere beach volleyballen, dolfijnenspelletjes spelen en schminken, terwijl een levensgrote walvisvlieger boven de Waterkant zweeft. Voorafgaand aan March for the Ocean wordt op vrijdag 7 juni om 19.00 uur de film Turtle: The Incredible Journey vertoond bij TBL Cinemas in de Hermitage Mall, meldt GHFS.

March for the Ocean komt tot stand in samenwerking met sponsoren DP World Suriname, WWF Guianas, IUCN, de Centrale Bank van Suriname, Action for a Better Suriname, King's Foundation, Havenbeheer Suriname, Zenobia en Kirpalani en alle vrijwilligers en standhouders.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May