Verdachte in vrijheid gesteld na tegenstrijdige verklaringen
07 Jun 2019, 12:38
foto


Gregory V. wordt verweten dat hij seks heeft bedreven met een minderjarig meisje, tegen haar wil. Op de rechtszitting van donderdag heeft kantonrechter Siegline Wijnhard het slachtoffer en haar moeder gehoord. Na het horen van het slachtoffer, de moeder en de verdachte zelf, besloot Wijnhard het verzoek van raadsman Raoul Lobo die Gregory V. bijstaat, in te willigen. De man werd voorlopig in vrijheid gesteld, aangezien er veel tegenstrijdige verklaringen waren afgelegd door het meisje. 

De verdachte is broer van de man met wie de moeder van het slachtoffer een relatie had. Het meisje heeft verklaard dat de verdachte de eerste keer aan haar borsten had gezeten. Daarna probeerde hij steeds met haar af te spreken en haar bij hem te laten komen, maar dat gebeurde niet. Op die bewuste dag trok hij het meisje naar de kamer en bedreef seks met haar. Hij dreigde haar te zullen vermoorden, indien zij iets aan iemand zou vertellen. Ze huilde en haar tante vroeg haar wat er was gebeurd. Zo kwam de zaak aan het rollen. Uiteindelijk deed de vader van het meisje een aangifte tegen de verdachte.  

Uit het medische onderzoek is gebleken dat de hymen van het meisje niet meer in tact zijn. Volgens de verdachte heeft zij hem bezwaard, omdat hij zijn broertje had verteld dat de moeder van het meisje ook een andere relatie had. De man vindt dat de moeder dan het meisje heeft gebruikt tegen hem. De kantonrechter confronteerde hem met verklaringen die de moeder bij de politie had afgelegd. Daaruit blijkt dat de moeder in eerste instantie juist niet geloofde dat het kind misbruikt was. 

Vervolgens werd de moeder van het kind gehoord. Ze zei dat ze het eerst niet geloofde, omdat het kind vaker koppig is geweest en vaker voor enkele uurtjes uit huis gaat. Verder houdt ze ook contact met jongens met wie ze praat. Ze dacht dat het kind haar vrijheid zocht en daarom een verhaal had opgemaakt. Dat ze nog een andere relatie heeft, ontkent ze. De moeder verklaarde dat het kind sinds het voorval steeds aangeeft dat ze geen mannen meer wil hebben en dat ze een lesbische relatie wil. De getuige zei dat de verdachte haar ook vaker naakt heeft gezien, omdat hij plotseling in de kamer kwam om zogenaamd wat te halen. Het meisje is na het voorval twee keren van huis weggelopen en bleef elke keer twee dagen weg. 

Raadsman Lobo voerde aan dat de verklaringen van het meisje inconsistent zijn. Ook had de moeder bij de politie verklaard dat het kind vaker liegt en uren van huis weggaat. Ook zei het meisje dat de verdachte afstandelijk en kort tegenover haar deed, wanneer ze tot hem sprak. Lobo vroeg zich af hoe dit mogelijk was, indien de verdachte haar wilde verkrachten. Hij vroeg de kantonrechter om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt op te schorten. Officier van justitie, Astrid Niamat, zag geen reden om de verdere detentie van de verdachte te handhaven. De rechter willigde het verzoek van Lobo in en merkte op dat er veel tegenstrijdige verklaringen in deze zaak zijn afgelegd. In augustus zal deze zaak verder behandeld worden. Op die dag zullen er meer getuigen gehoord worden. 

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May