Douane gaf ondersteuning aan drugsvangst in Jamaica
03 Jun 2019, 00:29
foto


In de ruim 12 kilogram cocaïne die afgelopen week in Jamaica in beslag is genomen, schijnt de Surinaamse douane een belangrijke ondersteunende rol gespeeld te hebben. Op basis van informatie die door douaneofficieren is uitgewerkt met ondersteuning van justitie, konden de drugs door internationale en Jamaicaanse counterparts worden onderschept. 

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om een reactie gevraagd, bevestigt tegenover Starnieuws dat de douane samen met justitie de situatie in kaart heeft gebracht. Deze informatie is uitgewisseld met de drugsbestrijdingsorganisaties. De bewindsman merkt op dat er alles aan gedaan wordt om de drugscriminaliteit te bestrijden. De douane is hierin ook een belangrijke spil. 

De Jamaicaanse autoriteiten hebben de drugs donderdag ontdekt in een lege container uit Suriname. Tijdens een controle op de haven van Jamaica is gestuit op tien pakketten met de illegale drugs. Er zijn nog geen arrestaties verricht. Starnieuws verneemt dat in Jamaica én in Suriname het onderzoek wordt voortgezet.

De bewindsman geeft aan dat het vaker is voorgekomen dat door goed voorbereidend werk in Suriname er internationaal successen kunnen worden geboekt bij drugsvangsten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May