BEP-voorzitter: Wij doen niet aan 'fisti prodo'
03 Jun 2019, 06:42
foto
Ronny Asabina, voorzitter van de BEP.


Ronny Asabina, voorzitter van de BEP, zegt dat hij enkele personen heeft herkend die naar de ABOP zijn gegaan, maar het gaat volgens hem niet om prominenten van de partij. Hij merkt om een reactie gevraagd tegenover Starnieuws op, dat er ook regelmatig mensen van de ABOP en andere partijen naar de BEP komen. "Maar wij geven daar geen ruchtbaarheid aan. Wij doen niet aan 'fisti prodo' zegt de politicus. 

"Wat ik wel weet is dat de voorzitter van de ABOP getracht heeft stonfutu's van de BEP met baar geld om te kopen, maar zijn poging heeft schipbreuk geleden," zegt Asabina. Hij zegt inhoudelijk nog niet in te gaan op de bewering van de ABOP dat ruim 400 personen zich uit de BEP hebben aangemeld bij de ABOP. Asabina was het weekend in Sarakreek, waar hij kernen heeft geïnstalleerd. 

Regelmatig sluiten personen zich aan bij de BEP, voor een deel personen die de partij de rug hadden toegekeerd en onderdak bij de ABOP hadden gezocht, zegt de partijvoorzitter. Een week terug heeft een tweede districtsraadslid van de ABOP van Brokopondo, met achterban de overstap gemaakt naar de BEP. "Maar wij hebben geen media-aandacht hieraan gegeven," zegt Asabina. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May