Liverpool voor de 6e keer Champions League winnaar
01 Jun 2019, 18:23
foto
Mohamed Salah viert zijn vroege doelpunt in de finalewedstrijd tegen Tottenham Spurs. (Photo News)


Geen spectaculaire Champions League finale dit seizoen. Geen Lionel Messi en geen Cristiano Ronaldo, maar wel de rijzende ster Divock Origi. De Engelse finale tussen Tottenham Spurs en Liverpool was in de 23e seconde al beslist, toen Mohamed Salah na hands van Moussa Sissoko een penalty keihard in de netten van doelman Lloris trapte. Maar dan doet Divock Origi er een schepje bij wanneer niemand dat verwacht, in de 87e minuut. De Liverpool-fans gaan uit hun dak.  Liverpool mag voor de zesde keer de beker met de grote oren heffen.

In een inspiratieloos spel waar beide partijen tevergeefs en tot onvrede van het publiek iets proberen te creëren, blijven alle pogingen vruchteloos. Liverpool-doelman Allison had nauwelijks werk, ondanks de iets betere pogingen van Tottenham om een opening te vinden in de verdediging van Liverpool.

In de laatste tien minuten zorgt Son voor wat leven voor het doel van Allison. Maar de stopper van Liverpool houdt stand. Met 65% balbezit had Tottenham 10 schoten waarvan drie op doel. En dan is het invaller Origi (hij komt in de 58e minuut als vervanger van Roberto Firmino) die spectaculair zijn kans grijpt, en de score brengt op 2.

Beide partijen weten dat ze beter kunnen. Liverpool heeft dit seizoen in elk geval een manier gevonden om zijn wedstrijden te winnen. En zo ook de finale. De semi-finale wedstrijden van de Champions League hadden meer in zich dan de finale.

Origi die Liverpool in de halve finale voorbij Barcelona loodste, pakte zijn ploeg weer op toen de wedstrijd op een dood spoor leek. Een troost voor trainer Jurgen Klopp die na vier jaar bij Liverpool eindelijk de grote prijs beet heeft. Real Madrid heeft de CL-beker al 13 keer gewonnen, Atlético Madrid 7 keer en Barcelona en Bayern Munich vijf keer.

Voor de finalewedstrijd in de Wanda Metropolitana in de Spaanse hoofdstad Madrid is er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de Spaanse speler José Antonio Reyes (35) die bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Hij was voormalig speler van onder meer Arsenal en Sevilla. Reyes kwam in 2000 als zestienjarig toptalent in het eerste elftal van Sevilla waar hij tot 2004 bleef. Daarna trok hij naar Arsenal. Hij heeft ook op huurbasis gespeeld voor Real Madrid en Benfica, waarna hij vertrok naar Atlético Madrid. Hij bleef er tot 2012 en keerde terug naar Sevilla. In 2016 ging hij aan de slag bij Espanyol. Na wat omzwervingen begon hij dit jaar bij Extremadura. Hij speelde 21 keer voor de Spaanse nationale ploeg.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May