Ecuador: Minstens zes gevangenen gedood bij geweld
31 May 2019, 19:39
foto
Het incident komt een maand nadat de regering een noodtoestand verklaarde in de gevangenissen van het land. (Foto's: AFP)


Minstens zes gedetineerden zijn gedood in een gevangenis in Ecuador bij geweld tussen rivaliserende bendes. Vijf van de gevangenen werden doodgeschoten, terwijl de zesde werd verbrand, zei Alfredo Munoz, de gevangenisdirecteur in de stad Guayaquil.

Na het incident op donderdag heeft de regering hem ontslagen. Veertien andere gevangenen raakten gewond, meldde de krant La Hura. Het geweld brak uit toen de moord op een gedetineerde door een andere gevangene "een vechtpartij ontlokte", vertelt Munoz. Vijf van de slachtoffers zijn geïdentificeerd, terwijl de zesde onbekend blijft omdat zijn lichaam "verbrand" was. Vier verdachten werden ook geïdentificeerd, terwijl een vuurwapen en andere wapens in beslag werden genomen.

Familieleden van de gevangenen protesteerden buiten de instelling. Ze eisten informatie over hun familieleden. Het incident komt een maand nadat de regering een crisis verklaarde in de penitentiaire inrichtingen van het land.

Drie gevangenen waren maandag uit dezelfde gevangenis ontsnapt, terwijl twee gevangenen vorige week werden gedood. Volgens officiële cijfers zijn er momenteel ongeveer 38.500 mensen in de gevangenissen van Ecuador. De capaciteit van de instellingen is echter 28.000.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May