CBB gaat persoonsgegevens binnenland actualiseren
30 May 2019, 18:30
foto
Het mobilisatieteam van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft van 21 tot 25 mei een bezoek gebracht aan het Boven-Surinamegebied. (Foto: Biza via NII)


Op 10 juni start de eerste missie in het Boven-Suriname gebied met werkzaamheden voor burgerzaken. Er zullen meer dan zestig dorpen worden aangedaan, van Stonuku tot en met Duwatra. Tijdens de missies zullen de persoonsgegevens van de burgers worden gecontroleerd en zal het centrale bevolkingsadministratiebestand worden geactualiseerd.

Een mobilisatiemissie van de verkiezingswerkgroep Binnenland van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft de dorpsleiding en bewoners van het Boven-Surinamegebied op de hoogte gesteld van de werkzaamheden. In de komende twee maanden zullen ook het Boven-Marowijnegebied en de inheemse dorpen Kwamalasemutu, Alalaparu en Coeroeni worden aangedaan.

Personen in het binnenland die in aanmerking komen voor een identiteitsbewijs, zullen voorzien worden van een geldige identiteitsbewijs. Mensen die geen geboorteakte hebben, zullen de mogelijkheid hebben om een verzoek tot aanvulling van de Registers van de Burgerlijke Stand te doen. Aangiften van overlijden voor zover deze niet hebben plaatsgevonden, kunnen dan ook worden gedaan.

Via het Nationaal Informatie Instituut (NII) laat het ministerie van Binnenlandse Zaken weten dat een geldige identiteitsbewijs noodzakelijk is voor deelname aan de algemene, vrije en geheime verkiezingen volgend jaar. Veel burgers in het binnenland beschikken meestal niet over andere legitimatiebewijzen zoals een rijbewijs of een paspoort. Om de CBB-bestanden actueel te houden, zullen ook verzoekschriften van verhuizingen worden opgemaakt, waardoor burgers op het juiste adres vermeld staan. Een juist adres is noodzakelijk voor de indeling op de verschillende stembureaus, legt het ministerie uit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May