Jogi: Ik ben niet bang voor onderzoek
29 May 2019, 10:20
foto
Assembleelid Mahinder Jogi.


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) zegt aan Starnieuws dat iedereen onderzoek kan doen naar de grondaanvragen die hij heeft gedaan. "Er is niks aan de hand. Ik heb projecten uitgevoerd en honderden mensen zijn zo aan een stuk terrein geholpen. Ik heb niemand opgelicht. De bedragen die betaald zijn, waren voor de ontsluitingskosten. Het was goedkoper om via één landmeter te werken," zegt de volksvertegenwoordiger. 

Keshopersad Gangaram Panday (NDP) heeft dinsdagavond tijdens de begrotingsbehandeling aan de orde gesteld dat in 2014 een strafklacht tegen Jogi is ingediend door een achttal burgers. De mensen zouden betaald hebben, maar hebben het terrein dat beloofd was niet gekregen. Gangaram Panday deelde mee dat de toenmalige minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Steven Relyveld, een onderzoek heeft gedaan naar deze kwestie. De minister is tot bevindingen gekomen dat zaken niet rechtmatig hebben plaatsgevonden. Gangaram Panday heeft gevraagd aan de regering om een onderzoek in te stellen naar de gronduitgifte indertijd. Hij vraagt zich af of er hier geen sprake is van corruptie, waarvan Jogi deze regering steeds beschuldigt. 

"De regering mag onderzoeken, de procureur-generaal mag onderzoeken. Ik heb niks te vrezen. Ik heb juist honderden mensen via de projecten geholpen aan een stuk grond," zegt Jogi. Op een ander terrein dat de Stichting Ontwikkeling Saramacca heeft gekregen is er een gemeenschapscentrum opgezet, legt de politicus uit. Hij voert aan dat de juiste procedure is gevolgd. Er zijn adviezen uitgebracht door de Grondinspectie en de districtscommissaris. 

Jogi stelt dat al enige tijd politieke anti-propaganda wordt gevoerd tegen hem. Hij ziet dit als een hetze tegen hem. "Ik heb geen percelen of geld van mensen toegeëigend. Iedereen kan een onderzoek plegen. Ik ben niet bang", stelt de politicus. Toen Gangaram Panday deze kwestie besprak in De Nationale Assemblee was niemand van de VHP aanwezig. "Ik zal donderdag aan de Assembleevoorzitter vragen om mijn kant van de zaak toe te lichten," zegt Jogi. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May