Gangaram Panday: Aangifte tegen Jogi voor oplichting
29 May 2019, 06:43
foto
Assembleelid Keshopersad Gangaram Panday wil onderzoek naar terreinen die Assembleelid Mahinder Jogi in Saramacca heeft gekregen. (Beeld: DNA)


Assembleelid Keshopersad Gangaram Panday (NDP) heeft dinsdagavond tijdens de begrotingsbehandeling meegedeeld dat er aangifte is gedaan tegen collega Mahinder Jogi (VHP). Hij zou mensen hebben opgelicht met grond in Saramacca. Om zijn beweringen te staven, heeft hij documenten overgelegd en gevraagd naar onderzoek in verschillende grondzaken. 

Gangaram Panday voert aan dat Jogi de regering in diverse zaken beschuldigt van corruptie, terwijl hij zich hieraan zelf schuldig maakt. Bij de afdeling Fraude van de politie zijn in 2014 aangiftes gedaan tegen Jogi. Er zijn volgens hem acht aangiften gedaan van oplichting met grond tegen het Assembleelid. Dit is ook onderzocht door de toenmalige minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, die vond dat er werkelijk sprake is van corruptie. 

Het gaat om ongeveer aanvragen van 830 burgers. Er zijn volgens de aangifte diverse bedragen genomen van de burgers. "Ik wil weten of het op waarheid berust. Er is sprake van aangifte," stelt Gangaram Panday. Op de vraag van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons of het om originele stukken gaat, antwoordt Gangaram Panday dat hij kopieën heeft van de aangiftes. Hij toont ze stuk voor stuk, waardoor mensen die naar DNA-tv kijken, ook een beeld kunnen krijgen. Gangaram Panday zegt dat het ministerie diverse zaken ontdekt op het departement. Daarom wil hij duidelijkheid hebben van de regering. 

Naast deze kwestie heeft Gangaram Panday ook andere gronduitgiftes aan de kaak gesteld. Er zijn gronden uitgegeven aan Jogi waarbij alles op dezelfde dag is goedgekeurd. Er zijn ook verschillen tussen de bereidverklaring en de beschikking. Meer dan 300 mensen hebben bezwaar aangetekend tegen uitgifte van een terrein, maar dit is genegeerd door de toenmalige minister. "Ik hoop niet dat hier sprake is van corruptie," stelt Gangaram Panday. Hij merkt op dat de verstrekking van verschillende terreinen op één beschikking zijn afgegeven, terwijl ze niet naast elkaar liggen. Alle beschikkingen zijn van 23 juli 2010 afgegeven door de toenmalige minister Michael Jong Tjien Fa. Gangaram Panday wil een diepgaand onderzoek naar deze kwestie. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May