Minister Elias ontvangt boek 'SamenZwanger' 
21 May 2019, 20:56
foto
Ashna Hindori overhandigt het boek SamenZwanger aan minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Rechts algemeen directeur St.Vincentius Ziekenhuis, Manodj Hindori.


Ashna Hindori, projectmanager Perinatale Interventies Suriname (Perisur), heeft het boek SamenZwanger bestemd voor zwangere vrouwen overhandigd aan minister Antoine Elias van Volksgezondheid. SamenZwanger is een programma van Perisur dat op een interactieve wijze samen met andere zwangere vrouwen in groepsverband prenatale zorg aanbiedt en ondersteunt. Het programma combineert de medische controle en alle informatie rondom de zwangerschap, de bevalling en de eerste babytijd. De overhandiging vond dinsdag plaats. 

“Tijdens de zwangerschapsbegeleiding krijgen de vrouwen een zwangerschapsboek met nuttige informatie maar dat was een Nederlandse versie. Met fondsen van de Rotary Club Paramaribo Residence, de Rotary Club Leiden en de Rotary Foundation  is er een Surinaamse versie ontwikkeld aangepast aan de Surinaamse situatie” zegt Hindori.  
Volgens Ashna Hindori hebben 1 op de 5 vrouwen uit de statistieken van 2010 -2012 een ongunstige geboorte uitkomst. 

De factoren die tot ongunstige geboorte leiden zijn vaak al vroeg in de zwangerschap aanwezig. Deze kunnen door een goede zwangerschapsbegeleiding toch leiden tot een goede geboorte uitkomst. Perisur is daarom al zeven jaar bezig met ondersteuning van verloskundige, gynaecologen en het bestuur van Perisur bezig om de awareness te vergroten en om preventief te werk te gaan met zwangere vrouwen. Het begeleiden van zwangere vrouwen in groepsverband is een van de meest succesvolle projecten van Perisur waarbij al ongeveer 250 vrouwen in 19 groepen zijn begeleid. Hindori hoopt dat er meer Surinaamse vrouwen zullen deelnemen aan het project SamenZwanger. 

Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June