Minister Elias blij met 6.000 naalden voor BOG
17 May 2019, 17:30
foto
Minister Gillmore Hoefdraad overhandigt een partij naalden aan zijn collega Antoine Elias van Volksgezondheid.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft 6000 stuks naalden vandaag overhandigd aan zijn collega Antoine Elias van Volksgezondheid.  Deze naalden worden gebruikt bij het toedienen van vaccins. Deze schenking komt van Wellness Corporate Solutions, een farmaceutisch bedrijf waar zoon Amilcar Hoefdraad werkzaam is.

Minister Elias zegt dat hij blij is met de geste. Hij merkt op dat de naalden op het juiste moment zijn aangekomen, aangezien er op dit moment een uitbraak van mazelen heerst in de regio. Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) is van plan preventief te werk te gaan, waarbij de naalden van directe belang zijn. Deze partij zal ook worden ingezet in de voortdurende preventieve strijd tegen malaria.

Dit is niet de eerste keer dat het bedrijf dat gevestigd is in de Verenigde Saten een donatie geeft in de vorm van naalden. Eerder heeft het ministerie van Volksgezondheid ook een kleine partij van hetzelfde bedrijf ontvangen. De donatie werd na te zijn aangenomen, meteen overhandigd aan Ragnie Kanhai, werkzaam op de afdeling Nationale Immunisatie Programma van het BOG.  

Advertenties

Sunday 24 May
Saturday 23 May