Structuren PL: Waidoe gezwicht voor kapitaal en persoonlijk gewin 
15 May 2019, 00:00
foto
Handtekeningen van structuren van Pertjajah Luhur in Nickerie onder een verklaring.


William Waidoe heeft met zijn overstap naar de NDP aangetoond gezwicht te zijn voor kapitaal, persoonlijk gewin en materiële voordelen. Dit stellen de Nickeriaanse structuren van Pertjajah Luhur (PL) in een verklaring. De verklaring is dinsdag opgesteld en ondertekend door de structuren. 

De mensen die in schrijnende armoede op hem hebben gestemd, heeft hij door zijn besluit de rug toegekeerd. De overstap van Waidoe is voor de Nickeriaanse kernen van de PL trouwens niet helemaal onverwachts. PL-voorzitter, Paul Somohardjo beaamt dat hij een goed gesprek heeft gehad met de structuren in Nickerie. Een groot deel is opgelucht dat de kogel door de kerk is.   

De Nickeriaanse PL-structuren stellen dat Waidoe in zijn hebzucht is vergeten dat hij zij-aan-zij met hen in de wijken en straten van Nickerie heeft gestaan om de mensen ervan te overtuigen dat zij het goede moeten naleven en het kwade moeten verlaten. In zijn mededeling in De Nationale Assemblee heeft hij aangegeven dat hij “als gelovige mensen hun gebeden met zijn daden moet bewijzen”. Hiermee heeft Waidoe uitgerekend in de maand Ramadan de religie zelf erbij gehaald en daardoor onheil over zichzelf afgeroepen.

De PL-kernen van Nickerie stellen geen traan om hem te laten. Hij is als een dief in de nacht weggegaan met de collectieve arbeid van alle leden van de kernen in Nickerie, verricht om hem als DNA-lid gekozen te krijgen. Ze vragen Waidoe om het eigendom van het volk terug te geven en als DNA-lid te bedanken, zodat hun arbeid ten goede komt van de partij die hem heeft voorgedragen. 

De kernen zeggen op de dag des oordeels niet te kunnen oordelen over Waidoe, zijn nageslacht en de Almachtige zullen hem daarop aanspreken. 

Saturday 30 May
Friday 29 May
Thursday 28 May