Verdachte in brandstichting krijgt drie jaar celstraf
10 May 2019, 22:37
foto


Anielkoemar K. is door kantonrechter Marie Mettendaf veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. De verdachte stond terecht voor brandstichting op 18 november van het afgelopen jaar. Hij zou de woning van zijn ex-partner in de fik hebben gestoken. Mettendaf legde de man de straf conform de eis van het Openbaar Ministerie op. Zij achtte het bewijs wettig en overtuigend bewezen. 

De ex-partner van de man, ging dezelfde ochtend van 18 november nog naar het politiestation. Ze vroeg aan de agenten om de veroordeelde een waarschuwing te geven, omdat hij haar molesteerde. Verder dreigde hij autobanden te doorboren. Later op de dag belde de benadeelde op en maakte er melding van dat haar woning in brand stond. De politieman merkte op dat de banden van haar voertuig doorboord waren. Uit verklaringen van omstanders bleek dat de verdachte tijdens de brand wel ter plekke was. Ook hebben buurtbewoners verklaard dat Anielkoemar K. een probleem vormt sedert hij daar is gekomen.

Anielkoemar K. bleef erbij dat hij geen brand gesticht heeft. De ex-vrouw verklaarde dat de verdachte die dag dronken binnenkwam. Ze vroeg hem om de woning te verlaten, maar hij schold haar uit en mishandelde haar. Ze belde de politie op, maar intussen was de brand reeds gesticht. Ze zag dat er een rookontwikkeling in haar slaapkamer ontstond. De vrouw verklaarde verder dat ze elf maanden een relatie met elkaar hadden. Bij de brand is ze al haar spullen kwijtgeraakt. De woning was niet verzekerd tegen brand. Ook gereedschappen die Anielkoemar K. nog in de woning had, gingen in de vlammenzee op. Anielkoemar K. werd juridisch bijgestaan door de advocaten Irvin Kanhai en Arjen Ramlakhan.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May