Bouterse zal acute problemen Creola oplossen
05 May 2019, 16:27
foto
President Desi Bouterse in gesprek met bewoners van Creola in het district Saramacca. Hij heeft zich ter plekke georiënteerd vandaag. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft vandaag een ontmoeting gehad met de bewoners van Creola in het district Saramacca. Hij heeft eerst de problemen waarmee de samenleving kampt, aangehoord. Daarna is de president samen met zijn delegatie het veld ingetrokken om na te gaan welke acute problemen binnen welke tijd afgehandeld kunnen worden. 

De bewoners van Creola hebben aangegeven dat het waterprobleem steeds terugkeert. Bij elke fikse regenbui geraakt het gebied onder water. De mensen die aan landbouw doen, derven inkomsten omdat de gewassen onder water komen te staan. Er is ook behoefte aan een speeltuin voor kinderen en een sportveld, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

Tijdens een vergadering in de recreatiezaal heeft het goed opgekomen publiek de gelegenheid gehad om vragen te stellen aan het staatshoofd. Dit heeft te maken met de verdere ontwikkeling van Creola. Bouterse heeft aangegeven dat hij na zal gaan welke problemen acuut kunnen worden aangepakt en welke op een later tijdstip opgelost worden. Er is ook overleg gevoerd met verschillende diensten die moeten zorgen voor oplossingen van specifieke vraagstukken. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May