Nog meer individuele prijzen 55e AVD uitgereikt
05 May 2019, 12:41
foto
Beauty little models is uitgeroepen tot winnaar bij de junioren van de 55e Avond Vierdaagse. Ook de publiekskeuze viel op deze groep. De prijzen zijn zaterdag uitgereikt. (Foto's: René Gompers)


De prijzen  van de 55e Avondvierdaagse (AVD) zijn zaterdag uitgereikt aan de winnaars. Er zijn nog meer winnaars bijgekomen dan vermeld was aan het einde van de AVD vorige week. De voorbereidingen worden al getroffen voor AVD 2020, deelt BVSS voorzitter Purcy Olivieira na de ceremonie mee. Er hebben 6720 wandelaars aan de 55e AVD meegedaan. 

De winnaars zijn vorige week bekendgemaakt, direct nadat de laatste groep terug was op het BVSS terrein. “Meestal doen we direct de prijsuitreiking maar de laatste dag was het hectisch,” geeft Olivieira aan. “Het was te druk, niet zo fijn, aantrekkelijk of plezierig om dat te doen. Dus hebben we besloten het als vroeger te doen; een week erna. Ook om te kijken of het gaat werken. Maar je ziet, de mensen zijn nog steeds in de stemming.” Uitgedost in kleurrijke kostuums hebben de winnaars zich aangemeld. Een groep is compleet met brassband een beker in ontvangst gaan nemen.   

Aan de winnaarslijst zijn toegevoegd Jael Limburg, Agnes Johnson en Syfana Adipi. Jaël (1 jaar) en Joaëlla Meerberg (3 jaar) zijn de jongste deelnemers. Johnson (77) en Harold Dakriet zijn de oudste deelnemers. Voor de zwangere Adipi is er een speciale prijs. Zij was echter niet aanwezig. Ook Lloyd Fung Loi, die aan alle AVD’s heeft meegedaan, heeft een speciale prijs van de organisatie ontvangen: een retourticket Paramaribo-Belem. 

Olivieira is niet helemaal verrast door het hoge aantal deelnemers. Het aantal groepen is min of meer hetzelfde gebleven maar jaarlijks komen er steeds meer individuele lopers bij. Verwacht wordt dat volgend jaar er nog meer deelnemers zullen zijn. “We zijn al bezig met voorbereidingen voor 2020,” deelt Olivieira mee. “Er komen krachtige evaluaties. De bijzondere aandachtspunten zijn de ‘gaps’ tussen de groepen, het verminderen van de irritatie in het verkeer, de toename van de individuele groepen, de deelname van politieke partijen, en de schoonmaak na de loop.” 

Over de deelname van politieke partijen aan de AVD, zegt Olivieira: “Er zijn mensen die zeggen dat ze eruit moeten. Daar luisteren we niet naar, het is niet onderbouwd.  Wij voeren ons beleid hier en laten ons niet leiden door zulke dingen. Wanneer wij iets doen is het onderbouwd waarbij de minnen en plussen op een rij zijn gezet, voordat een besluit is genomen.” 

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May