Maduro roept leger op land te verdedigen tegen VS
04 May 2019, 18:32
foto
De Venezolaanse president Nicolás Maduro bezoekt een militaire basis in hoofdstad Caracas. (Foto: Reuters)


President Nicolás Maduro van Venezuela heeft het leger opgeroepen om klaar te staan voor verdediging van het thuisland. Hij verwacht een aanval van de Verenigde Staten, nu de couppoging van de zichzelf benoemde president Juan Guaidó is mislukt. Maduro heeft zaterdag de militairen toegesproken.

Maduro zei dat het land met wapens in de hand verdedigd zal worden als de Verenigde Staten het zal wagen om het Venezolaans territoir binnen te dringen. Guaidó had eerder deze week aangegeven dat de laatste fase van de strijd is aangebroken. Hij riep het leger op om de protesten te steunen. Hij kreeg echter geen massale ondersteuning van het leger, hoewel veel aanhangers op de been waren. 

Volgens berichten in diverse media zijn er twee doden gevallen door schermutselingen tussen militairen en burgers. Tientallen personen zijn gewond geraakt. Ook zijn er arrestaties verricht. Hoewel de protesten niet hebben geleid tot het aftreden van Maduro, heeft Guaidó vrijdag tijdens een persconferentie verklaard dat de strijd doorgaat. Hij verwacht dat Maduro verdreven zal worden op zeer korte termijn. Hij geniet de ondersteuning van ruim vijftig landen. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May