Somohardjo: 'PL moet zetel in Saramacca kunnen behouden'
29 Apr 2019, 00:52
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, spreekt een van de kernen van Saramacca toe. De politicus vindt dat de zetel in Saramacca behouden moet blijven voor de partij.


“Saramacca moet laten zien dat we die ene zetel kunnen behouden. We hebben zes kandidaten op het oog in Saramacca. Er zijn drie zetels beschikbaar. Die zes kandidaten moeten zich zodanig profileren dat ze sociaal en betrouwbaar overkomen. Op 6 juli zullen we ze presenteren. En met dit team zullen we zeker de overwinning behalen in Saramacca”.

Woorden van Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), zaterdagavond tijdens de installatie en herinstallatie van zes kernen in Saramacca. Het gaat om de kernen Leiding 5, Jarikaba, Kampong Baru, Groningen, Catharina Sophia en Peperhol. Opvallend aanwezig bij deze vergadering waren KTPI-voorzitter en –ondervoorzitter, respectievelijk Willy Soemita en Rudolf Partoredjo.

Elkaar vinden
Partoredjo benadrukte het belang van samenwerking. “Laat mij u complimenteren met het feit dat we elkaar kunnen vinden”, begon hij zijn toespraak. “Als we niet samenbundelen om te vechten voor datgene waarin wij geloven, dan zal het voor de generaties die na ons komen heel moeilijk zijn. Wanneer we samenwerken zullen we een goed Suriname kunnen geven aan hen die na ons zullen komen. Zij zullen het land verder moeten opbouwen. Opbouwen, zodat de ouderen die het nu heel moeilijk hebben, omdat de situatie niet meer is zoals het was vroeger, dat zij niet meer uitkomen met het geld dat zij verdienen, dat we 2020 tenminste daar moeten zijn om het land vooruit te brengen.

Realistisch partijprogramma
Volgens PL-ondervoorzitter Nasier Eskak moet het partijprogramma, dat in augustus zal worden gepresenteerd aan het volk, zoveel als mogelijk door de informatie vanuit de kernen worden ingegeven. Het moet een realistisch plan zijn, dat uitvoerbaar en werkbaar moet zijn. In een kort tijdsbestek moet een goed antwoord worden geformuleerd op datgene dat in de afgelopen tijd scheef is gegaan, om deze zaken te kunnen opheffen.

“We zijn blij dat u de ondersteuning blijft geven aan de Pertjajah Luhur. U weet dat we heel moeilijke tijden achter de rug hebben, waarbij personen de partij hebben verlaten om welke reden dan ook, maar u heeft bewezen dat u standvastig bent in het geloof in de partij. We hebben het nodig dat u blijft geloven dat de PL een rol te vervullen heeft in de ontwikkeling van het district Saramacca en van het mooi land Suriname. We hebben de moeilijke tijden bovenop kunnen komen dankzij onze verbondenheid als broeders en zusters, zoals we dat hier vanavond tonen en zoals we dat in Commewijne, Wanica en Nickerie hebben getoond”, zei Eskak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May