Tuberoos wint voor de zesde keer in Culturele klasse
28 Apr 2019, 08:40
foto
The Beauty Little models heeft gewonnen bij de Junioren. De winnaars van de 55e Avond Vierdaagse zijn in de nacht bekendgemaakt. (Foto's: René Gompers)


Tuberoos is alweer de winnaar geworden in de Culturele klasse van de 55e Avond Vierdaagse. Deze groep heeft voor de zesde keer de prijs weten te veroveren. The Beauty Little models heeft gewonnen bij de Junioren. Banel Fitness Fun is nummer 1 in de Algemene Klasse. De drie groepen krijgen ook de People’s Choice award in hun klassement. In de Bedrijvenklasse is ‘s Lands Hospitaal de winnaar. Deze groep heeft eveneens de Bijzondere prijs gewonnen.

Vanuit verschillende plekken van het BVSS-terrein klinkt er in het nachtelijke uur gejuich wanneer de namen van de winnaars bekendgemaakt worden. Na de uitslag beginnen leden van verschillende groepen muziek te maken en samen te zingen van blijdschap. Ze zullen nog een poos wachten voordat ze hun prijs in handen krijgen. De prijsuitreiking is volgend week zaterdag.

Bij de Junioren gaat de Motivatieprijs naar Strong People. De Bijzondere prijs naar de Bikers Politie RBT en MSD. De jongste deelnemer is de driejarige Jonaeëlla Meerberg. De oudste deelnemer is de individuele loper Harold Dakriet (78). Lloyd Fung Loi heeft de meeste deelnames aan de AVD op zijn naam staan. Hij heeft maar liefst 55 keren meegedaan.

In de Bedrijvenklasse gaat de People’s choice Award naar de Parbo Brassband en de Surinaamse Brouwerij. De Themaprijs is voor Den Gran Wan. De Meest Disciplinaire Groep is Kanbana. De Meest Muzikale groep is Parbo Brassband. De Motivatieprijs gaat naar Krin Konsensi. Er hebben meer dan 6000 personen meegedaan aan de 55e editie van de Fernandes-McDonald Avondvierdaagse.

René Gompers
Advertenties