Eerste fase Noord Commewijne fietspad opgeleverd
26 Apr 2019, 22:33
foto
Minister Stephen Tsang van HI&T maakt zich met enkele gasten op voor een fietstocht. (Foto: HI&T/NII)


De eerste fase van het fietspadproject te Noord Commewijne van het traject Bakkie naar Constancia is op 24 april in gebruik genomen. Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) was ter plekke voor de opening en heeft na de ceremonie met enkele gasten een fietstocht gemaakt.

De 1e fase van 8 km is onderdeel van een 24 km lang fietspad, door een gebied met een zeer hoge historische waarde, dat ook rijk is aan cultuur, flora en fauna. "Het is een bijzondere attractie, die voor de lokale gemeenschappen en andere ondernemers unieke kansen biedt om economisch voordeel uit te halen", zei Tsang.

Het ministerie heeft voor de Noord Commewijne Toerisme Cluster een Publieke Investering van US $ 150.000,- gedaan, ten behoeve van de rehabilitatie van het fietspad. Na deze initiële investering, is meer financiering vrijgekomen uit de publieke- en private sector. Het gaat om een cluster van meer dan 15 bedrijven, waaronder bootsmannen, touroperators, hotels en restaurants.

Dit pilotproject is een onderdeel van het Suriname Business Climate and Innovation Programma (SUBCIP), dat deels gefinancierd is via het project Innovation For Firms in Suriname (IFS) en uitgevoerd wordt door het ministerie van HI&T, meldt de voorlichting van het ministerie, via het Nationaal Informatie Instituut.

Bij de in gebruik name waren de districtscommissaris (dc) Ajaikoemar Kali van Commewijne, en DNA-lid Rajiv Ramsahai, vertegenwoordigers van IDB, Staatsolie, NV Grassalco, IFS, de Noord Commewijne Toerisme Cluster en de ondernemers Bas Spek en Sirano Zalman, aanwezig.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May