VOJ-Apoera krijgt 25 laptops van first lady
27 Mar 2019, 14:34
foto
First Lady Ingrid Bouterse- Waldring spreekt de leerlingen van VOJ-Apoera toe. (Foto: NII)


VOJ-Apoera heeft 25 laptops ontvangen van first lady Ingrid Bouterse-Waldring. “Ik weet dat jullie lang gewacht hebben. Maak er goed gebruik van. Stimuleer elkaar en kraak elkaar niet af. Gebruik het positief en wees er zuinig op," drukte de echtgenote van de president de scholieren op het hart.

“Speciaal aan de jongens geef ik mee, doe je best laat de meisjes je niet voorbijstreven. Ik wil honderd procent geslaagden hebben in Apoera. Als er ooit iets mocht zijn, mogen jullie altijd een beroep doen op mijn bureau en dan kijken wij wat we kunnen doen,” zei Bouterse-Waldring.

Districtscommissaris Joanna Aroepa is blij voor de kinderen. “Met deze geste kunnen zij mee met de ontwikkelingen. Samen met de leerkrachten en het schoolhoofd zal ik erop toezien dat er goed gebruik wordt gemaakt van deze laptops,” zei Aroepa. Marleen Tholen, directeur van VOJ-Apoera, deelde mee dat na het zien van ICT-programma’s die scholen in Paramaribo hebben, haar school een verzoek heeft gedeponeerd bij de first lady. “Wij zullen de laptops met zorg behandelen. Leerlingen ga er heel netjes mee om.” Zij bedankte de first lady voor het vervullen van de wens.

Er zijn ook twee fietsen verloot. Kapitein Carlo Lewis trok uit een daarvoor bestemde lotenbak de namen van de leerlingen Simon Belle en Serafya Jozuazoon. Lewis heeft aangegeven dat de ontwikkeling van jongeren speciale aandacht geniet bij de overheid. “Er wordt daarom in jullie geïnvesteerd. Maak ons trots en gefeliciteerd”, zei hij.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid bracht namens de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ook de felicitaties over. “Educatie is de sleutel tot ontwikkeling van jezelf en ons dierbaar land. Ook Apoera heeft recht op ontwikkeling”, beklemtoont de minister, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May