Verdachten gevonnist voor diefstal
15 Mar, 20:37
foto


Naziem S. en Maikel A. worden tezamen en in vereniging in het derde kanton, diefstal middels braak verweten. In het tweede kanton stonden ze terecht voor opzetheling en schuldheling. Op de rechtszitting donderdag zijn beide verdachten gevonnist door kantonrechter Marie Mettendaf. Hoewel de verdachten ontkenden het feit gepleegd te hebben, achtte de kantonrechter enkele van de ten laste gelegde feiten wettig en overtuigend bewezen.

Voor diefstal werden beide verdachten in het tweede kanton vrijgesproken. Naziem S. werd ook van heling vrijgesproken, maar Maikel A. hoorde voor dit feit een celstraf van twee maanden onvoorwaardelijk. De man had een tablet met foto’s van de benadeelde gestolen op 30 november vorig jaar. Het apparaat werd bij hem aangetroffen. De benadeelde herkende de tablet. Ook enkele andere spullen die bij de diverse inbraken buitgemaakt waren, werden bij de verdachte aangetroffen.

In het derde kanton werden beide verdachten voor poging tot diefstal gevonnist tot een celstraf van achttien maanden waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Terwijl Maikel A. bezig was de woning binnen te dringen, kon een vrouw in het huis alles op de camera volgen. Ze verliet de woning via de achterdeur en schakelde de politie in.

Beiden werden in dezelfde straat aangehouden. Naziem S. had de taxirit gereden en stond op zijn kompaan te wachten. De verdachte Maikel A. had pas zijn gevangenisstraf uitgezeten voor doodslag. Op die bewuste dag werd hij wederom aangehouden. Mettendaf achtte dit feit wettig en overtuigend bewezen.

Wanita Ramnath
Advertenties