Ontheffing milieu-inspecteur teruggedraaid
14 Mar, 00:54
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft besloten de ontheffing van de milieu-inspecteur terug te draaien. Dit besluit is genomen na een onderhoud dat de minister woensdag had met de bond bij de Milieu-Inspectie bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg.

De bewindsman zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de milieu-inspecteur conform een dienstopdracht zijn werk heeft gedaan met andere collega's. Dit is gebleken tijdens een nader onderzoek en uit het gesprek met het bondsbestuur onder leiding van David Bakker.

De bond had de minister schriftelijk gevraagd om ontvangen te worden, waardoor uitleg gegeven kon worden over de zaak. De milieu-inspecteurs waren behoorlijk verhit door de ontheffing van hun collega die op 1 maart met een dienstopdracht naar Brokopondo is gegaan. Er waren watermonsters genomen, die vernietigd moesten worden op instigatie van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij.

Bakker heeft aangegeven dat de milieu-inspecteurs niet buiten hun boekje zijn gegaan en de gebruikelijke procedure hebben gevolgd. Dit wordt beaamd door de minister. Hij hoopt dat hiermee de rust weer teruggekeerd is. De milieu-inspecteur mag normaal, in zijn uniform, op het werk verschijnen vanaf vandaag.
Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February