Journalist Perry Woolford niet langer gewenst bij SRS
05 Apr 2011, 06:00
foto
De Guyanese journalist Perry Woolford met zijn 'free skilled certificate' om binnen de Caricom te kunnen werken.


De Engelstalige journalist Perry Woolford heeft te horen gekregen dat zijn diensten niet langer gewenst zijn bij de Stichting Radio omroep Suriname (SRS). Woolford is aangezegd thuis te blijven.

Dit werd hem eind vorige week meegedeeld door Gerolf Vliet, gedelegeerd lid van de Raad van Toezicht bij het omroepbedrijf. Vliet is in die hoedanigheid ook belast met de voorlopige leiding van de SRS. Vliet zegt dat er bij de ordening van de SRS geen ruimte is voor een Engelstalige journalist. “Woolford spreekt geen Nederlands en ook zijn Engels is vooral grammaticaal niet wat het wezen moet”, zegt Vliet.
“Wij hebben hem niet ontslagen, maar hem meegedeeld dat zijn contract niet wordt verlengd. We gaan de man ook niet brodeloos maken, maar samen met hem uitkijken naar een andere baan waar zijn diensten wel nodig zijn”, zegt Vliet.

Woolford is het niet eens met deze gang van zaken. Hij wil nu niet volledig openheid geven van zaken maar zegt dat er veel meer aan de hand is dan wat Vliet zegt: “In wiens opdracht gebeurt dit? Als ze zeggen dat ze uitkijken naar een andere baan voor mij, zou dat dan niet in overleg met mij moeten gebeuren? Ik heb van Vliet begrepen dat hij gesprekken voert met een ander particulier radiostation om mij in dienst te nemen. Dat betekent toch dat als ik van de overheid weg ga, ik met ontslag gestuurd word? Ik dacht dat er sprake was van een fusie met de Surinaamse Televisie Stichting (STVS). "Moet men mij niet eerst proberen daar te accommoderen?", vraagt Woolford zich af. "Ik denk eerder dat het hier gaat om favoritisme en discriminatie.”

Woolford is Guyanees van geboorte en staat sinds 1 maart 2007 op de betaalrol van de SRS. Hij is in de media de eerste Caricom-staatsburger die in Suriname werkt volgens het zogenoemde ‘free skilled workers’ principe binnen de Caricom. Hij is in het bezit van het 'free skilled' certificaat, dat wordt uitgereikt door het ministerie van Arbeid Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM). Woolford verzorgde bij de SRS de Engelstalige programma’s ‘Capital News’, ‘Nightline’, en ‘Knowing Caricom’. In deze programma’s legde Woolford het accent vooral op nieuws en actualiteiten in de Caricom en Suriname. In ‘Nightline’ waren steeds gasten uit de Caricom aanwezig. OAS-vertegenwoordiger Dwight Bramble was een van de vaste gasten in dit programma.

Vliet zegt dat de Engelstalige programma’s niet die impact hebben op de programmering en de gemeenschap zoals gewenst is bij de SRS. Dat Woolford geen Nederlands spreekt is volgens hem een groot probleem. “Als ik in Guyana mijn diensten aanbied, gaan ze mij toch ook eerst vragen of ik Engels spreek?”, zegt Vliet. Van het ministerie van ATM heeft Vliet begrepen dat Woolford niet zomaar ontslagen kan worden. In zijn contract is geen einddatum opgenomen. “We zouden dan opnieuw een datum moeten vaststellen. Wij gaan kijken en hem helpen ergens anders te gaan werken en zijn bezig te praten met Sky-radio”, zegt Vliet. Woolford zegt in elk geval dit alles niet over zich te laten komen en zal als het moet deze zaak juridisch aanvechten.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May