Colombia: Veertien doden bij vliegtuigcrash
10 Mar 2019, 13:13
foto
Het in Amerika gebouwd toestel was vanuit Taraira op weg naar Villavicencio in Colombia. (Foto: AFP)neergekomen


In Colombia is gisteren een vliegtuig gecrasht waarbij alle 14 mensen aan boord zijn omgekomen, zeggen de autoriteiten. Vanmorgen is ook een Boeiing 737 Max-8 kort na opstijgen neergestort in de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa. Allen aan boord - 149 passagiers en acht bemanningsleden- zijn omgekomen.

Bij de crash in Centraal Colombia rapporteerde de piloot van het tweemotorige propellervliegtuig technische problemen, waarna hij het contact verloor. Het toestel stortte neer ten zuidoosten van de stad Villavicencio neer.

Luchtvaartautoriteiten zeiden dat onderzoekers nog steeds probeerden de doden te identificeren. Het Douglas DC-3 vliegtuig, voor het eerst gebouwd in de jaren 1930, biedt plaats aan 30. Het Laser Aereo-vliegtuig was vanuit Taraira op weg naar Villavicencio.

Onder de slachtoffers zijn de burgemeester van de gemeente Taraira, Doris Villegas, haar man en dochter, evenals de eigenaar van het vliegtuig, piloot Jaime Carrillo, copiloot Jaime Herrera en een luchtvaarttechnicus, geïdentificeerd als Alex Moreno.

Aeronautica Civil heeft tot nu toe geen details gegeven over de oorzaak van de crash. Het wrak werd ongeveer een uur nadat de luchtverkeersleiding het contact had verloren, ontdekt.

Villavicencio ligt ongeveer 120 km ten zuidoosten van de hoofdstad Bogotá en Taraira ligt aan de grens van Colombia met Brazilië. Het vliegtuig werd naar verluidt gedwongen te stoppen in de stad San José del Guaviare vanwege slecht weer. Volgens berichten is het toestel ongeveer 89 kilometer ten zuidwesten van Villavicencio bij de stad San Carlos de Guaroa neergekomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May