Politiebericht over beschieting te 'Mama Ndyuka'
09 Mar 2019, 22:26
foto


De Public Relations meldt over de beroving te 'Mama Ndyuka' dat het lijk van Raoul Lansoe, alias 'Oela' (38) is aangetroffen met schotverwondingen. Het ontzielde lichaam is in beslag genomen. Drie slachtoffers, die zich op 4 maart het vliegveld te Gakaba (Sipaliwini) bevonden, manschappen van recherche Oost ingeschakeld hebben omdat zij beschoten waren door een groep struikrovers.

Het rechercheteam deed de locatie aan en het onderzoek wees uit dat een ondernemer en twee beveiligingsmedewerkers vanuit hun kamp op een ATV reden naar een aanmeersteiger, waar zij met de boot naar Gakaba wilden varen om met het vliegtuig post te verzenden naar Paramaribo. Toen de ondernemer en zijn beveiligers het aanmeersteiger dichtbij genaderd waren, kwam er plotseling vanuit het aangrenzende bos een groep met vuurwapens gewapende mannen tevoorschijn, die op de ondernemer en de beveiligers begon te schieten.

De ondernemer en zijn beveiligers beantwoordden het vuur met hun eigen vuurwapens waardoor er een schotenwisseling ontstond. Op een bepaald moment vluchtten de struikrovers het bos weer in zonder iets buit te hebben gemaakt.
Op de terugweg naar ‘Mama Ndyuka’ vernamen de ondernemer en de beveiligingsmedewerkers van enkele mensen, dat een man dood lag op de weg. De ondernemer herkende de dode man als een van de gewapende struikrovers, die op hem en zijn beveiligers geschoten hadden.

De politie kreeg verder de informatie dat een andere gewonde vermoedelijk was uitgeweken naar de Franse kant voor medische hulp. De politie nam contact op met de Franse politie en de informatie bleek op waarheid te berusten. Die verdachte heeft een schotverwonding opgelopen aan zijn rechterarm. Verder bleek uit het onderzoek dat die verdachte ook door de Franse politie werd opgespoord voor zijn betrokkenheid bij twee roofovervallen op de grensrivier.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May