Self Reliance sluit overeenkomst Spoedpost RKZ
09 Mar 2019, 16:30
foto


De Spoedpost RKZ van het St. Vincentius Ziekenhuis zal voortaan aan alle verzekerden van Self Reliance acute geneeskundige hulp verlenen. Verzekeringsmaatschappij Self Reliance en het ziekenhuis hebben een overeenkomst gesloten, die de behandeling van PZS-verzekerden van Self Reliance op de RKZ Spoedpost regelt.

De hulp op de RKZ Spoedpost is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 18:00 uur tot en met 23:00 uur en op de zaterdag en zondag (en met zondag gelijkgestelde dagen) van 07:00 uur tot en met 23:00 uur. Dit meldt algemeen directeur Manodj Hindori van het St.Vincentius Ziekenhuis.

De algemeen artsen van de Spoedpost zullen zorg verlenen indien de PZS verzekerde zich aanmeldt voor acute medische hulp. Bij de aanmelding dient de verzekerde wel een geldige PZS verzekeringspas te vertonen.

Na behandeling op de RKZ Spoedpost zal de patiënt terugverwezen worden naar diens vaste huisarts. Alleen in gevallen waarbij de reguliere dienstverlening van de huisarts langdurig ontbreekt kunnen er vervolgbehandelingen plaatsvinden. In gevallen waarbij medisch-specialistische hulp acuut geboden is zal de algemeen arts de patiënt doorverwijzen naar een medisch specialist.

De arts van de Spoedpost kan waar nodig ook geneesmiddelen op een PZS recept voorschrijven. Waar mogelijk worden geneesmiddelen en andere geneeskundige artikelen gelijk verstrekt door de Spoedpost aan de patiënt.

De PZS verzekerden zullen niet hoeven te betalen voor de hulp op de Spoedpost. Partijen zijn overeengekomen dat het ziekenhuis de declaraties maandelijks zal indienen bij Self Reliance.

Self Reliance juicht de verdere spreiding van de dienstverlening toe dat haar verzekerden voortaan ook gebruik kunnen maken van de diensten van de Spoedpost. Het is gebleken dat PZS verzekerden behoefte hebben aan acute medische hulp buiten de reguliere spreekuren van de huisartsen. Met deze overeenkomst wordt een opvang geboden aan PZS verzekerden voor acute gevallen.

Ook het St. Vincentius Ziekenhuis is ingenomen dat het de dienstverlening van de Spoedpost kan uitbreiden naar de groep PZS patiënten. Het ziekenhuis heeft geconstateerd dat er een vraag is vanuit de gemeenschap naar acute medische zorg en is blij dat het hierbij een steeds grotere rol kan spelen. Self Reliance is de tweede zorgverzekeraar met wie het ziekenhuis een dergelijke overeenkomst is aangegaan. De eerste was Assuria. De directie van het ziekenhuis werkt eraan om ook met andere zorgverzekeraars een soortgelijke overeenkomst af te sluiten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May