Hindori hoopt op oplossing betaling personeel ziekenhuis
08 Mar 2019, 01:17
foto
Manodj Hindori, algemeen directeur St. Vicentius Ziekenhuis.


Later op de dag zal de directie van het St. Vincentius Ziekenhuis weer praten met het personeel dat sinds woensdag in actie is. Algemeen directeur Manodj Hindori zegt aan Starnieuws dat hij hoopt dat er heel gauw een oplossing komt om het personeel te kunnen uitbetalen. Het personeel eist uitbetaling van de terugwerkende kracht (twk) over de collectieve overeenkomst van 2018.

Het ziekenhuis kan het geld niet op eigen kracht opbrengen en heeft met spoed minister Antoine Elias van Volksgezondheid benaderd voor zijn ondersteuning. De minister heeft de directie donderdag ontvangen en heeft aangegeven dat hij pas kan praten over een oplossing als het personeel de acties opschort.

Het stakende personeel wil de acties echter niet opschorten zonder concrete toezegging over uitbetaling van de twk. In de ochtend is er weer een vergadering met het personeel, waarna er weer een onderhoud is met de minister.

“Ik hoop echt dat er heel gauw een oplossing wordt gevonden om ons personeel te kunnen uitbetalen. Het leven is zwaar voor de mensen, ze moeten ook uit kunnen komen met hun salaris. Aan de andere kant begrijp ik ook dat het geld ergens vandaan moet komen en dat het ziekenhuis geen bodemloze put mag zijn. We moeten de zorg voor de patiënten in ons ziekenhuis steeds voorop stellen, dit zijn wij verplicht naar onze patiënten toe. Ik ben hoopvol dat wij met medewerking van alle partijen er snel uit zullen komen," zegt Hindori.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May