Groei grootste uitdaging nieuwe MZ-directeur
06 Mar 2019, 20:25
foto
Edward van Eer overhandigt het overdrachtsdocument aan Herman Jintie. Jintie neemt van hem over als algemeen-directeur van de Medische Zending. Centhia Rozenblad van het stichtingsbestuur kijkt toe. (Foto: MZ)


De Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ) heeft sinds 1 maart in Herman Jintie, een nieuwe algemeen-directeur. De officiële overdacht van de functie was op 5 maart onder toezicht van de voorzitter van het stichtingsbestuur, Centhia Rozenblad. Jintie volgt Edward van Eer op, die de functie 17 jaren heeft bekleed en nu met pensioen is.


Jintie geeft aan dat het consolideren van wat tot nog toe is bereikt door MZ en het bewerkstelligen van groei en volledige acceptatie in de komende periode, zijn grootste uitdagingen zijn. Hij zegt dat MZ een niet weg te denken leverancier is van kwalitatieve gezondheidszorgdiensten in het binnenland. De MZ “zal vanuit de haar opgedragen taak samen met de overheid, het traditioneel gezag, de gemeenschap en alle belanghebbenden deze enorme uitdaging aangaan.”

Van Eer is de eerste algemeen directeur geweest, nadat de Medische Zending een zelfstandig private non-profitorganisatie werd. Hij gaf aan met plezier de gemeenschap in het binnenland te hebben gediend. Rozenblad sprak haar waardering uit voor zijn werkzaamheden. Van Eer is tijdens de verschillende bezoeken aan de verzorgingsgebieden van MZ, op feestelijke wijze bedankt door de gezondheidszorg assistenten, het traditioneel gezag en de gemeenschap. Bij deze gelegenheden is ook Jintie verwelkomd, meldt de MZ.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May