PCS en SZF bespreken uitdagingen dienstverlening
06 Mar 2019, 18:31
foto
Ricky Kromodihardjo, directeur SZF en Raj Jadnanansing, algemeen directeur PCS schudden mekaar de hand na afloop van een rondleiding, als deel van het bezoek van SZF aan PCS dinsdag. (Foto: PCS)


Sinds zijn aantreden als directeur van het Staatsziekenfonds (SZF) in april 2015 heeft Rick Kromodihardjo met een top-delegatie dinsdag voor het eerst een officieel bezoek gebracht aan het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). Algemeen directeur van het PCS, Raj Jadnanansing is ingenomen met het bezoek. Tijdens het overleg zijn de uitdagingen die er zijn in de sector besproken.

Jadnanansing gaf in een presentatie aan directie en staf een overzicht over de diensten die worden aangeboden. Hij schetste een algemeen beeld over de zorgdekking en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Een overeenkomst tussen PCS en SZF van 2003 werd hierbij tegen het licht gehouden.

Waarnemend medisch directeur van het PCS, Rudi Dwarkasing, gaf aan dat PCS investeert in zijn dienstverlening naar de samenleving toe, maar dit gaat gepaard met hoge kosten die ergens vandaan moeten komen. Dwarkasing zei dat SZF hierin een grote rol te vervullen heeft als het gaat om financiering van de zorgverlening, vooral wanneer het de geestelijke gezondheidszorg betreft. Het gaat om een andersoortige type patiënten met een complexiteit aan psychische ziektebeelden die specialistische behandeling behoeven die niet vergelijkbaar zijn met het zorgaanbod bij algemene ziekenhuizen.

Kromodihardjo is erkentelijk voor de uitnodiging voor een bezoek aan de instelling. Door de bespreking is er meer inzicht gekregen over de diensten die worden geleverd door PCS. Volgens Kromodihardjo had dit bezoek reeds lang moeten plaatsvinden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May