Piloten in drugszaak gehoord
05 Mar 2019, 07:46
foto


Twee piloten die samen met de politie de achtervolging ingezet hadden van het drugsvliegtuig, dat op het terrein van Radj Oedit geland was vorig jaar maart, zijn maandag gehoord. In deze strafzaak werd 488 kilo cocaïne in het vliegtuig onderschept. Het toestel was geland op km 71,5 in het district Saramacca. In deze zaak staan de verdachten Harti L. en Dionathan M. terecht.

De getuigen verklaarden dat de twee verdachten zich in het drugsvliegtuig bevonden. Het vliegtuig cirkelde rond en verdween op een gegeven moment onder de vegetatie. Uit een van de helikopters werd toen geschoten op het toestel. De piloot van dat vliegtuig keek naar buiten en zag dat het om de politie ging. De politie had kogelvrije vesten aan met het opschrift ‘politie’ erop. De piloten gaven aan dat het wel om Surinaams grondgebied gaat. Ook verklaarden ze dat het wel mogelijk is om met een gewicht van 400 kilogram te landen en te stijgen. Wel hebben ze niet gezien toen het vliegtuig ging landen.

Raadsman Irvin Kanhai vroeg om voeging van deze strafzaak van Oedit met die van Harti L. en Dionathan M. Hij wenst deze twee verdachten als getuigen te horen in de zaak van Oedit. Officier van justitie, Shanta Mahadew, is geen voorstander van deze voeging, omdat ze geen zicht heeft op wanneer Oedit door Nederland uitgeleverd zal worden. Zij vindt dat de strafzaak van Harti L. en Dionathan M. gestagneerd zal worden. Op 1 april zullen de verdachten worden gehoord.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May