Taxichauffeur gehoord in kwestie brandstichting
01 Mar 2019, 09:49
foto


Anielkoemar K. staat terecht voor brandstichting. Hij zou de woning van zijn ex-partner in de fik hebben gestoken. Kantonrechter Marie Mettendaf heeft donderdag de taxichauffeur die de rit voor deze verdachte had gereden, gehoord. De verdachte vond dat de getuige loog. De taxichauffeur vertelde dat hij er geen baat bij heeft om te liegen. “Ik vertel alleen wat ik gehoord heb.”

Bij de politie had de getuige verklaard dat hij de verdachte hoorde praten dat de woning in brand stond. De verdachte had gebeld naar de garage en vroeg naar de taxi. Hij werd aan de Kwattaweg opgehaald en moest naar Weg naar Zee. Op de locatie aangekomen, hoorde hij de verdachte tegen een man zeggen dat de woning in brand stond. Vervolgens moest hij hem elders brengen. Daar aangekomen heeft die persoon, een ex-concubine van Anielkoemar K., hem niet ontvangen. Hij zei ook aan haar dat de woning in brand stond. De vrouw zei toen dat ze niets van hem wilde weten. Toen moest hij weer terug, maar de politie belde intussen op. In opdracht van de politie moest hij naar een politiepost rijden. De verdachte was hiervan niet op de hoogte.

Vanaf het begin heeft de verdachte verklaard dat hij geen brand heeft gesticht. De vrouw, ook een ex-concubine van de man, verklaarde dat de verdachte die dag dronken binnenkwam. Ze vroeg hem om de woning te verlaten, maar hij schold haar uit en mishandelde haar. Ze belde de politie op, maar intussen was de brand al gesticht. Ze zag rookontwikkeling in haar slaapkamer. De verdachte liep vervolgens weg. De vrouw verklaarde verder dat ze elf maanden een relatie met elkaar hadden.

Raadsman Irvin kanhai die deze verdachte bijstaat, vroeg de kantonrechter om de verbalisant en de ex-concubine te horen op de eerstvolgende rechtszitting. Hij wil van de ex-concubine horen of Anielkoemar K. daadwerkelijk iets aan haar had gezegd over de brand. Verder plaatste de raadsman vraagtekens bij het verhaal van de andere ex-concubine, de benadeelde. Uit het technisch rapport blijkt dat er geen vluchtstoffen zijn gevonden bij de brand. Dit, terwijl de vrouw had verklaard dat de verdachte de woning met brandstof had besprenkeld. Volgens Kanhai ontkent zijn cliënt vanaf het begin en is het technisch rapport helder hierover. Deze zaak staat voor 14 maart weer op de rol.


Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May