AdeKUS partner in wereldwijd onderzoeksprogramma
27 Feb 2019, 08:32
foto


Het Onderwijs- en Onderzoeksprogramma in Sustainable Management of Natural Resources (ER-SMNR) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) zal meedoen met het 'Servir Amazonia Programma'. Het gaat om een wereldwijd programma voor de 'verbinding van ruimte tot dorp', en bevordert het gebruik van 'geospatial en remotely sensed data' voor verbeterde besluitvorming over uitdagende ontwikkelingskwesties.

Programmacoördinator van ER-SMNR, Riad Nurmohamed, zegt dat dit een bijzonder moment is voor de universiteit om mee te kunnen doen met zo’n gerenommeerd partnergroep van onderzoeksinstituten en de grootschaligheid van het onderzoeksgebied. In het vijfjarige project zal onderzoek gedaan worden op het gebied van: a) weer- en klimaat, b) waterbeheer en hydro-klimatologische rampen, c) basin ontwikkelingsplanning, en d) landgebruik en ecosysteemdiensten.

De International Center for Tropical Agriculture heeft in samenwerking met internationale partners het 'Servir Amazonia Programma' dinsdag goedgekeurd gekregen. Dit programma wordt gefinancierd door USAID en NASA. Het ER-SMNR programma van AdeKUS is volgens Nurmohamed trots op om een van de partners in dit project te zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May