Smokkelen van runderen buiten proces afgewikkeld
25 Feb 2019, 16:19
foto


De politie heeft zes mannen aangehouden op verdenking van medeplichtigheid of smokkelen van runderen vanuit Brazilië naar Suriname. Vanwege het feit dat het in deze gaat om een economisch delict werden de verdachten in de gelegenheid gesteld deze zaak buiten proces af te handelen. Dit nadat de politie overleg had gepleegd met het Openbaar Ministerie. Nadat de verdachten een fikse boete betaald hadden werden zij na verhoor heen gezonden.

Vijf van de verdachten zijn aan de Van ’t Hogerhuysstraat aangehouden, tijdens het transporteren van de runderen vanuit Commewijne naar Paramaribo. De zesde verdachte heeft zich aangemeld op het bureau.Het gaat om Awatkoemar K.(53) ; Dulam S. (48), Ashruf R. (47), Kishen R. (28), Ozir M. en Maikel S. beiden 20 jaar. De runderen zijn in beslag genomen. De zes verdachten en de runderen zijn overgedragen aan de afdeling Fraude voor verder onderzoek.

Het smokkelen van de runderen naar Suriname kan de volksgezondheid ernstig in gevaar brengen maar ook de plaatselijke veestapel. Dit vanwege het feit dat deze beesten niet gekeurd zijn door onze deskundigen, om na te gaan of die gezond zijn en geen ziektes met zich meedragen die een gevaar kunnen vormen voor mens of dier, benadrukt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May