Verkeersdode en gewonden aan de Afobakaweg
24 Feb 2019, 15:13
foto


Simeon Chubert (22) is vanmorgen overleden op de Afobakaweg nadat zijn personenauto nagenoeg frontaal in botsing kwam met een vrachtwagen. Twee mede-inzittenden, Winod, N. en Laurence van der L. zijn met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis om medisch behandeld te worden. Winod was niet aanspreekbaar; terwijl Laurence klaagde over lichaamspijnen.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat Chubert over de Afobakaweg reed, komende vanuit de richting Klaaskreek en gaande in de richting van Suralco. Dat de vrachtwagen reed vanuit de tegenovergestelde richting over de Afobakaweg.

Chubert moet op de rijhelft van de vrachtwagen terecht zijn gekomen met als gevolg een nagenoeg frontale botsing. Zijn ontzielde lichaam is door brandweerlieden van post Brownsweg uit de auto gehaald. De mede-inzittende Laurence van der L. heeft in een korte verklaring aangegeven, dat kort vóór de botsing hij had opgemerkt dat Chubert vermoedelijk sluimerde. Nagenoeg op het zelfde moment waarop hij Chubert wilde wakker schudden vond de botsing plaats.

De vrachtwagenbestuurder R.P. verklaarde tegenover de politie dat hij plotseling de personenauto op zijn rijhelft zag komen. Hij remde krachtig af maar kon de botsing niet voorkomen. Hij klaagde over pijn op de borst omdat hij met zijn bovenlichaam tegen het stuur van de vrachtwagen moest zijn aangekomen. R.P. is per eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan voor medische hulp. Hij is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs.

Simeon Chubert was ook in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Zijn ontzielde lichaam is hangende het onderzoek, door de politie van Brokopondo, in beslag genomen. Hij is de 14e verkeersdode dit jaar, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May