Gersie weerspreekt aantijgingen van Financiën
21 Feb 2019, 08:59
foto
Glenn Gersie, ex-governor Centrale Bank van Suriname


De ontslagen governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft bij Radio ABC vanmorgen uitgelegd dat de beweringen van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën over koersverliezen en andere aantijgingen niet waar zijn. Gersie heeft aangegeven ook geen ontslag genomen te hebben, maar hij is bedankt door de regering. Het initiatief is niet van hem uitgegaan.

Gersie zegt heel onaangenaam verrast te zijn door het persbericht van Financiën, via het Nationaal Informatie Instituut. Hij staat perplex van de beschuldigingen. Gersie merkt op dat wat de beschuldiging betreft over koersverliezen, de dollars opgekocht zijn voor SRD 7,40 en verkocht SRD 7,47. De banken hebben het verder verkocht voor SRD 7,52 aan SOL. Er zijn volgens de oud-governor geen koersverliezen geleden. Er is juist 7 cent per dollar winst gemaakt, legt hij uit. De SOL heeft rekeningen bij de Hakrinbank en DSB, vandaar dat de afrekening via die banken is verlopen.

"Het is onwaar en is een regering niet waardig om zo om te gaan met toppers. Zeker als de persoon zich dag en nacht heeft ingezet voor land en volk," benadrukt Gersie. Hij merkt op dat hij zich nooit zou lenen voor benadelen van het land. Hij wacht de beraadslagingen af in De Nationale Assemblee die voor 11.00 uur gepland zijn.
Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January