Politie-informatie over doodschieten man in Albina
19 Feb 2019, 22:07
foto


Kenneth Dikan (32) is maandag in Albina dodelijk geraakt door een politieagent. De man had volgens de Public Relations van de politie de waarschuwingsschoten genegeerd. Er is gericht geschoten als noodzakelijke verdediging van zijn eigen lijf. Dikan raakte zodanig gewond dat hij ter plaatse is overleden. Een ingeschakelde arts stelde de dood van officieel vast.

De politieambtenaar begaf zich naar een pinautomaat op de hoek van de Luitenant Weyneweg en de Struikenstraat. Hij zag dat de automaat werd vernield door Dikan door daarop in te kappen met een houwer. Toen de wetsdienaar Dikan zover wilde krijgen om te stoppen met de vernieling, keerde de man zich tegen hem. Hij ging daarbij met de houwer op de politieman af.

Dikan was volgens de politie psychisch niet in orde. Zijn moeder ontfermde zich over hem. Hij werd vaker tijdens zijn agressieve buien met assistentie van de politie van Albina gebracht naar de lokale arts of het Psychiatrische Centrum Suriname voor medische behandeling. De pinautomaat is zodanig vernield dat deze buiten werking is, laat de politie optekenen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May