Project voor duurzaam landschapsbeheer gelanceerd
19 Feb 2019, 23:25
foto
Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) spreekt aanwezigen toe bij de lancering van het project ‘Matawai’s Duurzaam Landschapsbeheer’ in het Lalarookh gebouw. (Foto: RO/NII)


“Het is een belangrijke uitdaging om het juiste evenwicht te vinden tussen het vergaren van rijkdommen en het beschermen van gebieden in het binnenland.” Woorden van minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) bij de lancering van het project ‘Matawai’s Duurzaam Landschapsbeheer’ in het Lalarookh gebouw, vorige week. Met de toestemming van de gemeenschap moet het project bijdragen aan het duurzaam beheer van ecosysteemdiensten, terwijl hun levensonderhoud wordt versterkt.

Het project duurt ongeveer 2 jaar. Er zullen 10 dorpen aan de Boven Saramaccarivier eraan participeren. Het doel van het project dat uitgevoerd wordt in het Pusugrunu Gemeenschapsbos is het duurzaam beheren van natuurlijk kapitaal, samen met duurzame productiesystemen.

De projectpartners zijn Conservation International, Stichting Investeringsfonds Matawai, Royal Tropical Institute en het Uitvoeringsorganisatie Twinningfaciliteit Suriname Nederland (UTSN). Het UTSN heeft ongeveer €106.000 beschikbaar gesteld voor dit project, meldt de voorlichting van RO, via het Nationaal Informatie Instituut.

Duurzame ontwikkeling van de tribale en inheemse gemeenschappen is met instelling van specifieke directoraten ook gedetailleerd opgenomen in het beleid van het ministerie. Suriname is uniek met 93% van het territoir bedekt met bos. De Inheemsen en tribale volken zijn volgens Dikan de beste beschermers, omdat zij over de nodige kennis beschikken om het bos te onderhouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May