DNA-leden vragen spoedvergadering over terugtreden Gersie
13 Feb 2019, 10:11
foto


Leden van De Nationale Assemblee (DNA) hebben Assembleevoorzitter Jennifer Simons dringend verzocht om een spoedvergadering uit te schrijven. Dit in verband met de ontheffing van Glenn Gersie, president van de Centrale Bank van Suriname.

Het verzoek voor de spoedvergadering is gedaan door Asiskumar Gajadien (waarnemend fractieleider VHP), Marinus Bee (waarnemend fractieleider ABOP), Gregory Rusland (fractieleider NPS), Paul Somohardjo (fractieleider PL) en Carl Breeveld (fractieleider DOE).

Gersie is gisteren, na een onderhoud met president Desi Bouterse en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, teruggetreden als governor van de Centrale Bank van Suriname. “De beslissing bereikte ons op dinsdag 12 februari 2019 via een bericht van het Nationaal Informatie Instituut. Wij achten het van belang dat de regering het parlement zo omstandig mogelijk hierover informeert en een debat hierover zeer noodzakelijk”, staat in het verzoek van de DNA-leden.

Volgens het bericht is tijdens het onderhoud tussen de president, Hoefdraad en Gersie gesproken over het functioneren van de CBvS als monetaire autoriteit. Dit heeft geresulteerd in het terugtreden van Gersie als governor van de moederbank.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July