Moestadja: Kinderarbeid, een maatschappelijk kwaad
31 Jan 2019, 22:28
foto
Minister Soewarto Moestadja spreekt de aanwezigen toe op de tweedaagse workshop. (Foto: Arbeid/NII)


De laatste hand wordt gelegd aan het Nationaal Actieplan Uitbanning Kinderarbeid dat nu nog in concept is. Het ministerie van Arbeid heeft hierover een tweedaagse workshop gehouden. Minister Soewarto Moestadja benadrukt het belang van een actieplan voor de uitbanning van kinderarbeid. De minister noemt kinderarbeid een maatschappelijk kwaad dat in grote haast moet worden bestreden. Hij riep daarom de stakeholders op om haast te zetten achter het plan.

Kinderarbeid is volgens de minister geen probleem dat op zichzelf staat. Dit probleem vloeit voort uit wereldwijde armoede. Vandaar dat maatregelen volgens hem in samenhang moeten worden genomen, zodat er eenduidigheid is binnen het overheidsbeleid tussen de verschillende ministeries. In het actieplan tegen kinderarbeid is het onvermijdelijk dat ook de samenleving, buiten de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en als zodanig ook de erkenning krijgt, vindt Moestadja.

De bewindsman laat optekenen dat in het actieplan maatregelen zullen worden opgenomen om de kernoorzaken van het probleem te identificeren om deze effectief te bestrijden. Het ligt in de bedoeling dat het finaal actieplan uiterlijk in maart aan de minister wordt aangeboden, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut. Het actieplan wordt een unicum, want er is nog nooit eerder in Suriname zo’n plan ontwikkeld dat zich op het gehele land zal richten. Hierbij zijn verschillende spelers uit zowel de private als publieke sector betrokken.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May