16-jarige aangehouden voor autodiefstal
30 Jan 2019, 14:22
foto


De jeugdige Mark M. (16) is door het Arrestatie Team, in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een personenauto te Uitvlugt op 18 januari. Mark is ondanks zijn jonge leeftijd eerder in aanraking gekomen met de politie.

Leden van het DNV kregen de informatie dat iemand is benaderd om het gestolen voertuig te kopen.De auto stond geparkeerd in de Parasolmierstraat te Geyersvlijt voor een leegstaand perceel. De locatie waar de gestolen auto geparkeerd stond, werd onder observatie geplaatst. Op een bepaald moment kwamen drie mannen uit een nabijgelegen pand. Zij namen vervolgens plaats in het voertuig en reden met een hoge snelheid weg.

De politie eenheden traden gelijk in actie. Het Arrestatie Team dwong die de bestuurder van de gestolen auto tot stoppen op de kruising van de Paulus Potter- en de Verlengde Jozef Israëlstraat. De drie inzittenden werden aangehouden en samen met de gestolen auto overgedragen aan de politie van Uitvlugt, die is belast met het onderzoek.

Uit het politioneel onderzoek is komen vast te staan dat alleen Mark M. die ook in het voertuig aanwezig was, als verdachte aangemerkt kon worden. De eigenaar van de gestolen auto is taxichauffeur. Mark is een klant van hem. Op 18 maart had Mark hem gevraagd een rit te rijden. De taxichauffeur stopte op een gegeven moment voor een handelszaak om iets te gaan kopen waarbij hij Mark alleen in de auto achterliet. Mark heeft toen van die gelegenheid gebruik gemaakt om weg te rijden met de auto.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May