Getuigen gehoord in zaak steekpartij SEH
29 Jan 2019, 08:32
foto


Rechter Cynthia Valstein-Montnor heeft op de rechtszitting van maandag twee getuigen gehoord in de strafzaak waar Anthony K. en Steven S. terechtstaan. Deze verdachten worden beschuldigd van bedreiging en zware mishandeling tezamen en in vereniging. De ruzie die elders begonnen was, werd tot op de Spoedeisende Hulp (SEH) uitgevochten. Candice W. werd op die bewuste dag, 16 juli vorig jaar, in het gelaat verwond en er werd een schot gelost in de lucht.

Anthony K. was betrokken bij een steekpartij in een bar/dancing aan de Saramaccastraat. Daarbij raakten drie mannen gewond. Die gewonden werden voor behandeling naar de SEH gebracht. Niet lang daarna verschenen twee mannen ter plaatse die hoogstwaarschijnlijk van plan waren om de slachtoffers nog meer kwaad te doen. Naderhand zijn deze twee mannen geïdentificeerd als te zijn Steven S. en Anthony K.

Toen zij geen toegang kregen tot de slachtoffers keerden zij zich tot de begeleiders van de slachtoffers. Daarbij heeft Steven S. de 27-jarige begeleidster Candice W. een ernstige verwonding toegebracht in het gelaat. Na deze daad vluchtten zij weg. Daarbij had Anthony K. een jachtgeweer met ingekorte loop tevoorschijn gehaald waarmee hij schoten had gelost.

Een vrouw werd gehoord als getuige op de rechtszitting. Ze verklaarde dat zij de moeder is van één van de slachtoffers. De ruzie die in de bar ontstond, had zij niet meegemaakt. Het slachtoffer, de zoon, werd ook gehoord. Hij verklaarde dat hij op die bewuste dag naar de bar/dancing ging om zijn vriendin op te halen. Op de trap zag hij een man met een mes in zijn hand. Vervolgens zag hij dat mensen al vechtend naar beneden kwamen via de trap. Opeens werd hij in zijn oksel gestoken met het mes. Door de opgelopen verwonding was hij drie weken niet in staat werkzaamheden te verrichten.

Met de opgelopen verwonding ging hij naar zijn moeder die hem naar de SEH bracht. Terwijl hij behandeld werd op de SEH werd de vrouw verwond met het mes. Het slachtoffer herkende de verdachten niet in de beklaagdenbank. Het verzoek van Steven S. om zijn voorlopige hechtenis op te schorten, werd afgewezen door officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie. Ook de kantonrechter wees dit verzoek af. Volgens beiden staan de ernstige bezwaren nog overeind. Op 25 maart zullen meer getuigen worden gehoord in deze strafzaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May