Eric Grauwde nieuwe dc Paramaribo Zuid-West
25 Jan 2019, 18:43
foto
Eric Grauwde is de nieuwe districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West. (Foto: NII)


Eric Grauwde is de nieuwe districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West. Hij volgt dc Remie Pollack op. Grauwde trad in 1987 in dienst van de overheid en heeft stage gelopen in het verzorgingsgebied waar hij nu de scepter zwaait. Zijn leerperiode met dc Pollack heeft hij als “zeer vruchtbaar” ervaren.

Grauwde wil zich inzetten voor het zwerfvuil probleem en de bermen die onder hoog wied staan. Ook de trenzen die zijn dichtgegroeid, wil hij samen met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie aanpakken. Hij wil ook werken aan voetpaden in zijn verzorgingsgebied.

President Desi Bouterse die Grauwde heeft benoemd, zei dat het korps dc’s regelmatig wordt aangevuld met nieuwe functionarissen. Dat is volgens hem een van de redenen om nieuwe dc’s te benoemen. Hij heeft Grauwde erop gewezen dat een dc een belangrijke rol te vervullen heeft binnen het decentralisatieproces. Decentralisatie van regeling en bestuur is een instrument tot democratisering, zei het staatshoofd volgens het Nationaal Informatie Instituut (NII).

De regering staat voor decentralisatie, inspraak en participatie om te groeien naar een rechtvaardige samenleving, stelde het staatshoofd. Hij wees erop dat een dc plichtsgetrouw moet zijn, liefde moet hebben voor het land, voorbeeldig moet zijn en in staat moet zijn de plaatselijke bevolking te inspireren en te motiveren.

Grauwde ziet zijn benoeming als bekroning van zijn werk. Hij verzekert de samenleving dat hij een integere functionaris zal zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May