ABOP-Jongeren bieden Veritasschool tijdelijk onderdak
24 Jan 2019, 20:52
foto
De ABOP-jongeren hebben ingespeeld op de situatie bij de Veritasschool. De 2e, 3e en het vierde leerjaar, is vanaf vandaag tijdelijk ondergebracht in het coördinatiecentrum van de partij totdat de situatie is genormaliseerd.


De jongeren van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) hebben leerlingen de Veritasschool van de tweede tot het vierde leerjaar opgevangen. Zij zijn ondergebracht in het coördinatiecentrum van de partij aan de Verlengde Keizerstraat. Deze tijdelijke opvang zal duren totdat de situatie op de school is genormaliseerd.

Het onderwijsproces op de Veritasschool van de Zevendedags Adventisten aan de Nieuw Weergevondenweg, is sedert 7 januari onderbroken. De school is gesloten vanwege een onhygiënische situatie op het terrein. Volgens de ABOP-jongerenvoorzitter Stephanus Ligorie kan de samenleving, vooral jongeren, niet toezien dat kinderen twee weken lang geen onderwijs kunnen genieten. “Ondanks welke situatie dan ook hebben deze leerlingen recht op onderwijs. Als jongeren hebben we in samenspraak met de schoolleiding alles aan gedaan opdat het onderwijsproces wordt voortgezet. We zijn heel erg blij dat wij deze kinderen kunnen opvangen en we hebben gemerkt dat de leerkrachten en de schoolleiding dit ook heel erg waarderen”. Ondertussen zijn de andere klassen elders ondergebracht.

De ABOP-jongeren zijn ook de logistieke uitdaging aangegaan, gelet op het feit dat de kinderen van Nieuw Weergevondenweg en omgeving zijn. Er worden dagelijks bussen ingezet om de leerlingen en leerkrachten van en naar school te vervoeren.
Het gaat om iets meer dan 80 kinderen die zijn opgevangen. “Het is onderwijs boven alles en het is een fundamenteel recht. De jongeren politieke activiteiten hebben we even on hold gezet. Het gaat om onze kinderen, onze toekomst en dan moeten we hun als prioriteit stellen”, geeft de jongerenvoorzitter aan.

"We betreuren het ten zeerste dat vanuit de leiding van het ministerie geen duidelijke stappen zijn ondernomen om deze kinderen tijdelijk onderdak te bieden. Ze zijn twee weken lang in de steek gelaten. In plaats op te komen voor het belang van 300 kinderen merken we dat in het parlement wordt opgekomen voor het belang van één persoon”. Intussen zijn de werkzaamheden in volle gang en zal de school als alles goed zit op 28 januari haar deuren voor het tweede kwartaal weer openen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May