Nieuw AK-stadion stap dichterbij door financiering India
23 Jan 2019, 21:50
foto
Ambassadeur Mahender Singh Kanyal (midden), geflankeerd door John Krishnadath (2e van rechts) en Rajen Pahladsingh (tweede van links) tijdens het beleefdheidsbezoek aan de ambassade.


De bouw van een nieuw AK-internationaal voetbalstadion kan worden gerealiseerd met financiële steun van de Indiase regering. Dit bleek tijdens een beleefdheidsbezoek aan de ambassadeur van India die Rajen Pahladsingh en John Krishnadath, beiden lid van het SVB-team dat financieringsmogelijkheden uitzoekt
voor dit project.


In het gesprek met de ambassadeur Mahender Singh Kanyal kwam naar voren dat de Indiase overheid bereid is de bouw van een nieuw AK stadion te financieren tegen zeer gunstige voorwaarden, zoals een lening van vijf jaar of langer met een aflossingsvrije periode en een rente van 3% of minder. Uitvoering van dit project wordt door India gekwalificeerd als een 'Landmark project for India in Suriname'.

Andere mogelijkheden tot financiering via de EXIM bank of India zouden ook open staan, zij het tegen minder gunstige voorwaarden dan via de creditline van US$ 80 miljoen, die India in juni 2018 aan Suriname aanbood.

Voor de bouw van een nieuw AK-internationaal stadion is reeds een geheel door deskundigen uitgewerkt projectdossier aangeboden aan de Indiase overheid. Zoals bekend voldoet het huidige AK stadion al enige tijd niet meer aan de minimale FIFA- en Concacaf vereisten. Dit heeft als gevolg dat Suriname het grote risico loopt om voor te spelen internationale wedstrijden, naar andere landen te moeten uitwijken.

Gehoopt wordt dat de overheid in het belang van de voetbalsport op korte termijn goedkeuring verleend.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May