Elfjarig strategisch plan Amazone goedgekeurd
27 Dec 2018, 23:03
foto
De Amazon Cooperation Treaty Organization heeft haar strategische agenda 2019-2030 goedgekeurd. (Foto: Buza via NII)


De Amazon Cooperation Treaty Organization (ACTO) is erin geslaagd de Amazonian Strategic Cooperation Agenda (ASCA) 2019-2030 goed te keuren. Tijdens de 21e vergadering van de raad waren de lidlanden er niet in geslaagd het document na herziening en updates van de leden erdoor heen te krijgen. Na drie videoconferenties waarin het document verder is bediscussieerd, is de ASCA 2019-2030 een feit.

In de ACTO zitten landen die deel uitmaken van het Amazonebekken en het continentaal Amazonegebied. De organisatie is er voor het ontwikkelen van het grondgebied van elk der lidstaten die deel uitmaken van de Amazone. Het gaat om gezamenlijke activiteiten die wederzijds voordelen moeten opleveren en tegelijkertijd ook het milieu moeten beschermen. Het in acht nemen van rationele exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen is eveneens een streven.

Op de tweedaagse vergadering heeft de scheidende secretaris-generaal, ambassadeur María Jacqueline Mendoza Ortega, haar opvolgster María Alexandra Moreira-Lopez van Bolivia, voorgesteld. Ortega treedt op 1 januari af, waarna Moreira-Lopez overneemt voor de periode tot 31 december 2021. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft deelgenomen aan de vergadering in het Boliviaanse Santa Cruz de la Sierra.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May