HVB: Kerst, periode van vreugde, bezinning en hoop
24 Dec 2018, 10:24
foto
De Genderraard van de HVB heeft met de bewoners van het Bureau voor Dak- en Thuislozen, vrijdag feest gevierd.


(Aangeboden)


Met de kerstdagen en het einde van het jaar 2018 in zicht, breekt een periode aan van gezelligheid, familiebijeenkomsten en uiteraard lekker eten. Voor de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) die als jonge partij haar eenjarig bestaan onlangs liet optekenen, markeert het afgelopen jaar een periode van veel leermomenten en uitdagingen die zij het hoofd heeft weten te bieden. Indachtig de kerstgedachte wil de partij dan ook haar oprechte dankbaarheid betuigen voor al het goede dat op haar pad is gekomen het haast afgelopen jaar.

De HVB is zich er terdege van bewust dat vooral in deze kerstperiode het voor veel burgers heel moeilijk is om uitbundig kerstfeest te vieren. Ondanks de economie zich lichtelijk herstelt, is het gepast dat wij in onze vreugde de geboorte van kindje Jezus te vieren, onze kooplust zoveel mogelijk proberen te matigen en ons niet bezondigen aan overdaad en verspilling. Zoals Jezus een man van eenvoud en bescheidenheid was, zo zullen wij ter ere van Hem ons ook moeten opstellen in onze dagelijkse handel en wandel.

Laten wij het kerstfeest in de eerste plaats dan ook aangrijpen om met vreugde en dankbaarheid de goede dingen die ons als mens overkomen te koesteren en ze vooral te behoeden voor verval! Ons ervoor beijveren dat we stabiele gezinnen in standhouden, omdat dat de hoeksteen is van de maatschappij; meer liefde en aandacht voor onze kinderen en vooral meer waardering en respect voor de vrouw. Het waarderen van onze God given nature met een rijke flora en fauna waarop elk land jaloers is; het is onze dure plicht jegens ons nageslacht ons groen goud dat langzaam wegkwijnt vanwege economisch geweld, weer in ere te herstellen en te beseffen dat niet de natuur ons nodig heeft, maar dat wij de natuur nodig hebben. Onze rijke multiculturele en religieuze traditie die ons tot waarachtige Srananmans en Srananuma's maakt, ondanks onze politieke tegenstellingen.

Zo zijn er nog talrijke maatschappelijke vraagstukken waar het kerstfeest ons als mens een rustpunt geeft ons te bezinnen over de echte belangrijke dingen in het leven. Het kerstfeest herinnert ons ook aan het licht dat schijnt te midden van alle verdriet en pijn in de wereld, het licht van hoop. Hoop zoals dat belichaamd is in het Kerstkind. Hoop dat ons moet inspireren om de kleine stappen die wij als natie genoodzaakt zijn te maken ter hervorming van onze productie en consumptiepatroon, onze gezondheidszorg en onderwijs bijvoorbeeld, ook te blijven verzetten.

De HVB zal zoals haar naam daartoe verplicht altijd haar bescheiden bijdrage daartoe leveren. De partij is trots op het feit dat vooral in deze periode talrijke personen en organisaties zich naar vermogen beijveren om de sociaal kwetsbaren in onze samenleving het kerstgevoel van saamhorigheid en liefde te bezorgen. Zo heeft de Genderraard van de partij traditiegetrouw de bewoners van het Bureau voor Dak- en Thuislozen afgelopen vrijdag op een leuk kerstdiner getrakteerd. De HVB wenst dat met kerst het licht zal blijven schijnen in een ieders leven en wenst alle Surinamers een zalig kerstfeest toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May