Zeven mannen ingesloten voor diefstal en verduistering
20 Dec 2018, 19:31
foto


Zeven medewerkers van Newmont Suriname en van een contractor, zijn ingesloten. Het gaat om een voorman, lassers, monteurs en supervisors van de twee bedrijven. De recherche van Regio Oost heeft de zaak van gepleegde diefstallen en verduistering in onderzoek.

De medewerkers worden ervan verdacht in vereniging diefstallen en of verduistering van gereedschappen te hebben gepleegd op het terrein van het goudwinningsbedrijf. De diefstallen konden worden gepleegd met gebruikmaking van zogenaamde poortpasjes van het bedrijf. Hierdoor konden de verdachten makkelijk op het bedrijfsterrein komen om de gereedschappen te stelen.

De verdachte die de poortpasjes had ondertekend, verklaarde tijdens zijn verhoor, dat de ‘gate passes’ die gebruikt waren om de goederen het bedrijfsterrein uit te smokkelen, ongeveer twee maanden geleden door hem waren getekend en afgegeven aan de verdachte S.A. van het contractor bedrijf. Verder dat hij het gedeelte op de kaart open had laten staan waar de datum en de naam van de bestuurder opgeschreven moest worden, die het terrein op en uit zou rijden. Voorts dat hij de vooraf onvolledig ingevulde ‘gate passes’ in goed vertrouwen had gegeven aan S.A.

Bij een onderzoek in de woning van de verdachte S.A. heeft de politie aangetroffen en in beslag genomen: een metalen doos inhoudende lasdraden en een metalen gereedschapskist inhoudende onder andere ijzeren moeren, bouten en een power handle, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May